Юридична допомога
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Пошук

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 18:07

Головна » Архів матеріалів

Право працівника на оплату праці


Конституція України гарантує кожному громадянину право на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

Основними законодавчими актами, які регулюють питання оплати праці є Закон України "Про оплату праці" та Кодекс законів про працю України.

Відповідно до Закону України "Про оплату праці" суб’єктами організації оплати праці є: органи державної влади та місцевого самоврядування; власники, об’єднання власників або їх представницькі органи; професійні спілки, об’єднання професійних спілок або їх представницькі органи; працівники.

Слід зазначити, заробітна плата, у розумінні цього Закону, – це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 25.11.2011 | Коментарі (0)


БТІ: реєстрацію прав на нерухомість в 2012 році очікує хаос

Асоціація представників БТІ вважає, що набрання чинності нового порядку реєстрації прав на нерухоме майно в 2012 році потягне за собою багато негативу для власників нерухомості і для держави в цілому

15 березня 2011 у прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГА БізнесІнформ відбулася прес-конференція представників Всеукраїнської асоціації бюро технічної інвентаризації (БТІ) на тему: "Знищення діючої системи реєстрації прав власності та технічної інвентаризації нерухомості в Україні в процесі так званої реформи Міністерства юстиції України" .

Під "так званою реформою" представники БТІ мають на увазі прийняті 11 лютого 2010 зміни до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", в результаті як ... Читати далі »
Переглядів: 680 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 25.11.2011 | Коментарі (0)


Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України


Історія

У 90–тi роки поширився процес докорiнної перебудови полiтичної системи та економiки країни. Ринковi вiдносини вимагали змiн у пiдходах до управлiння господарською дiяльнiстю та боротьби зi злочиннiстю. Слiд вiдзначити, держава не завжди встигала своєчасно реагувати на новi економiчнi вiдносини прийняттям вiдповiдних законiв, особливо тих, що стосувалися питань оподаткування, боротьби зi злочиннiстю у сферi економiки.
Скориставшись прогалинами у законодавствi, нечистi на руку кооператори та пiдприємцi стали швидко накопичувати тiньовий капiтал. Це, у свою чергу, сприяло розвитку нових форм злочинностi, зокрема – рекета.
Рекетирськi групи, що складались переважно з колишнiх спортсменiв, пiзнiше трансформувались у стi ... Читати далі »
Переглядів: 1598 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 21.11.2011 | Коментарі (3)


Телефонні номери діючих стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України






№ з/п
Стаціонарні пости (що входять до Єдиної дислокації)
Номер телефону
Назва поста
Місце розташування

Автономна Республіка Крим

... Читати далі »
Переглядів: 1068 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 21.11.2011 | Коментарі (0)


Порядок оформлення суб’єктам господарювання, які здійснюють переобладнання транспортних засобів для роботи на газовому паливі, Свідоцтва про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху або продовження...



Прийом документів здійснюється в ЦБДРтаАС при МВС України у вівторок та четверг з 10:00 до 17:00 години, крім вихідних та святкових днів (з обідньою перервою з 13:00 до 14:00) за адресою: м.Київ, вул. Інтитутська, 29-а.
Документи що подає суб'єкт господарювання до ЦБДР та АС при МВС України:
заява суб'єкта господарювання:
копія Свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта господарювання;
узгоджена та зареєстрована відповідно до вимог ДСТУ 1.6:2004 технічна документація щодо переобладнання транспортних засобів для роботи на газовому паливі (технічні умови);
документ, ... Читати далі »
Переглядів: 1181 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 21.11.2011 | Коментарі (0)


Оскарження дій працівника міліції.


Якщо ви вважаєте що ваші права або законні інтереси були порушені незаконними діями або бездіяльністю працівників органів внутрішніх справ, ви можете обрати один із викладених в цій статті шляхів захисту.

По-перше, враховуйте, що у кожного працівника міліції є безпосередній керівник (районних, міських, обласних відділів, управлінь МВС, тощо), який несе персональну відповідальність за дії свого підлеглого. У більшості випадків дієвим є подання скарги саме керівнику міліціонера який вчинив протиправні дії, керівнику органу в якому працює міліціонер, керівнику вищестоящого органу міліції аж до Міністра внутрішніх справ України.

Слід зазначити, що Міністр та його заступники постійно ведуть особистий прийом громадян за встановленим графіком.

У разі, якщо відносно Вас вчинено а ... Читати далі »
Переглядів: 3104 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 21.11.2011 | Коментарі (0)


Історична довідка про діяльність РНБОУ


30 серпня 2006 року виповнилося 10 років з дня утворення Указом Президента України від 30 серпня 1996 року N 772 відповідно до статті 107 Конституції України Ради національної безпеки і оборони України - координаційного органу з питань національної безпеки і оборони при Президентові України. Цим же актом глави держави було утворено Апарат Ради.

Постійно діючий конституційний орган з питань координації та контролю діяльності органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони - Раду національної безпеки і оборони України утворено замість Ради оборони України та Ради національної безпеки України, які працювали у період з 1991 до 1996 року.

Раду оборони України було утворено постановою Верховної Ради України від 11 жовтня 1991 року N 1658-XII. ... Читати далі »
Переглядів: 621 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 21.11.2011 | Коментарі (0)


Порядок подачі скарги на дії (бездіяльність) державного виконавця



Згідно статті 85 Закону України «Про виконавче провадження», у виконавчому провадженні може бути подана скарга на дії (бездіяльність) державного виконавця та на інших посадових осіб державної виконавчої служби (щодо виконання рішення суду) або на відмову стягувача чи боржника у здійсненні дій, передбачених цим Законом.

Скарга подається до начальника відповідного органу державної виконавчої служби, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, або до відповідного суду.

Скарга, подана у виконавчому провадженні до начальника органу державної виконавчої служби, якому він безпосередньо підпорядкований, розглядається у 10-денний строк. За наслідками розгляду скарги начальник органу державної виконавчої служби виноси ... Читати далі »
Переглядів: 1093 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 21.11.2011 | Коментарі (0)


Що робити, якщо трапилося ДТП?



Що ж робити, якщо наступає ДТП? У такій ситуації дуже легко розгубитися, тому краще прорахувати алгоритм дій наперед і у разі ДТП діяти правильно і оперативно. Отже:

Якщо в результаті ДТП немає потерпілих:

1. Негайно зупинитеся і включите аварійну сигналізацію.

2. Знайдіть свідків ДТП: це допоможе при розслідуванні події і визначенні його винуватця. На вашу користь можуть свідчити дружина, друг або будь-яка інша людина (поняття «зацікавленої особи» в законодавстві не визначене), що знаходилася поряд з вами у момент ДТП або здатна повідомити необхідну інформацію щодо даної події

3. Позначте місце ДТП - захистите сліди гальмування і інші предмети, що відносяться до аварії, і виставите знак аварійної зупинки на відстані не менше 15 м. у населених ... Читати далі »
Переглядів: 2301 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 21.11.2011 | Коментарі (0)


Позов


1. Поняття позову та його елементи.
2. Види позовів.
3. Захист інтересів відповідача.
4. Зміна позову. Відмова від позову
і визнання позову. Мирова угода сторін.
5. Забезпечення позову

1. Поняття позову та його елементи.
Право на судовий захист суб'єктивних прав, свобод та інтересів фізичних і юридичних осіб, а також держави здійснюється шляхом звернення в суд. Більшість цивільних справ розглядається судами в порядку позовного провадження.
Сутність позовного провадження полягає у тому, що суд перевіряє наявність чи відсутність суб'єктивного права в силу невизначеності, оспорювання або порушення цього права.
Метою позовного провадження є захист суб'єктивних прав шляхом визнання прав, на відновлення становища, яке існувало до порушення права, і припинення дій, що порушують право, на присудже ... Читати далі »
Переглядів: 3446 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 18.11.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz