Юридична допомога
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Пошук

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 23:14

Головна » Архів матеріалів

Урядова телефонна «гаряча лінія»

(Державна установа «Урядовий контактний центр») – телефонний центр спілкування Уряду з громадянами, що дозволяє їм оперативно отримувати інформацію від органів виконавчої влади. Усі дзвінки приймаються операторами Центру та передаються відповідним органам виконавчої влади, які розглядають звернення та надають відповіді заявникам.


Номер телефону урядової «гарячої лінії»:

0-800-507-309

(дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні)

Урядова «гаряча лінія»

працює крім святкових днів та неділі за наступним графіком:

понеділок – п’ятниця з 8 до 21 години,

субота – з 8 до 19 години

Звертаємо увагу підприємців, що на базі Урядового контактного центру з метою оперативного розгляду скарг на протиправні дії посадових осіб органів виконавчої влади запроваджено спеціальну «гарячу лінію» - «Діалог з малим бізнесом».

Також, зателефонувавши на урядову «гарячу ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 12.11.2011 | Коментарі (0)

Міністерство соціальної політики ініціює вдосконалення Податкового кодексу 


Кабінет Міністрів України схвалив проект закону „Про внесення змін до Податкового кодексу України”. Рішення датоване 9 листопада 2011 року.

Документ розроблено Мінсоцполітики на виконання Прикінцевих положень Закону „Про внесення змін до Закону України „Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей”, який набрав чинності з 18 січня 2011 року.

Проектом акта пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, зокрема в частині заміни слів „бездомні громадяни”, „заклади соціального захисту для бездомних громадян” словами „бездомні особи”, „заклади соціального захисту для бездомних осіб” відповідно.

Прийняття зазначеного закону дасть можливість забезпечити реалізацію Закону України „Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей” та усунути неузгодженості в чинному законодавстві.


Джерело ... Читати далі »

Переглядів: 614 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 12.11.2011 | Коментарі (0)

КРАЇНИ-ЧЛЕНИ НАТО



Північноатлантичний альянс (НАТО) був створений на основі договору між державами-членами (на нинішній час 26 держав), кожна з яких приєдналась до нього добровільно після завершення публічного обговорення і відповідної парламентської процедури. Договір поважає індивідуальні права всіх держав - членів Альянсу, а також їхні міжнародні зобов’язання згідно зі Статутом ООН. Він зобов’язує кожну державу-члена взяти на себе частину ризику і відповідальності, пов’язаних із спільною безпекою, водночас надаючи кожному з членів Альянсу можливість користуватись перевагами спільної безпеки.



Країни-члени НАТО
Дата приєднання до НАТО

1.Королівство Бельгія

4 квітня 1949 року, країна - засновник

2.Республіка Болгарія

2 квітня 2004 року

3.Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

4 квітня 1949 року, країна - засновник

4.Грецька Республіка

18 лютого 1952 ... Читати далі »
Переглядів: 618 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 12.11.2011 | Коментарі (0)

ДПС має активізувати роботу щодо автоматичного режиму відшкодування ПДВ



Відповідне доручення Президент України Віктор Янукович дав сьогодні Голові Державної податкової служби Олександру Клименку.

«Оперативне повернення коштів підприємствам реального сектору економіки є запорукою економічного розвитку всього бізнес-середовища. Це надважливе питання», - сказав Олександр Клименко після зустрічі з Віктором Януковичем.

За словами керівника ДПС, Глава держави наголосив: податкова служба має ефективніше відпрацьовувати ці питання та якісніше проводити роз’яснювальну роботу із платниками податків щодо критеріїв, які дозволяють отримувати автоматичне відшкодування ПДВ.

Довідково: За січень-серпень в автоматичному режимі відшкодовано 12,2 млрд. грн. ПДВ. Кількість платників, які отримали право на автомат за цей період, збільшилась майже вдесятеро.

За результатами опрацювання декларацій за серпень, поданих у вересні, 236 платників ... Читати далі »

Переглядів: 597 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 12.11.2011 | Коментарі (0)



ЗАКОН УКРАЇНИ


Про судовий збір

Із змінами і доповненнями, внесеними
 Законом України
 від 6 жовтня 2011 року N 3828-VI

Цей Закон визначає правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору.

Стаття 1. Поняття судового збору

1. Судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, а також за видачу судами документів і включається до складу судових витрат.

Стаття 2. Платники судового збору

1. Платники судового збору - громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду.

Стаття 3. Об'єкти справляння судового збору

1. Судовий збір справляється:

за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним ... Читати далі »
Переглядів: 618 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 11.11.2011 | Коментарі (0)

Нормативно-правовий акт

Нормати́вно-правови́й а́кт — офіційний письмовий документ, прийнятий уповноваженим на це суб'єктом нормотворення у визначеній законодавством формі та за встановленою законодавством процедурою, спрямований на регулювання суспільних відносин, що містить норми права, має неперсоніфікований характер і розрахований на неодноразове застосування.

Іншими словами, нормативно-правовий акт — це документ, прийнятий у визначеному порядку компетентним державним органом, у якому містяться норми права.

У нашій правовій системі нормативно-правовий акт є основним джерелом права.


Класифікація

Нормативно-правові акти поділяють на закони та підзаконні нормативно-правові акти.

Закони — це нормативно-правові акти, що видаються законодавчими органами (у нашій державі — Верховною Радою України), мають вищу юридичну силу і регулюють найважливіші суспільні відносини.

Закони зазвичай поділяються на к ... Читати далі »
Переглядів: 4886 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Дія закону (нормативного акта) за колом (щодо) осіб

Дія закону за колом осіб визначається такими правилами (положеннями):
Нормативні акти (закони) діють щодо громадян, юридичних осіб та інших суб'єктів відповідної держави.
Щодо громадян та організацій межі дії нормативних актів визначаються залежно від змісту і призначення цього акта. Визначення (звуження) меж дії актів прямо залежить, по-перше, від характеру регульованих відносин, по-друге, від специфіки суб'єктів цих відносин, яка з їх характеру випливає. Так, глава XIX КК, присвячена військовим злочинам, поширюється на військовослужбовців, військовозобов'язаних під час проходження ними навчальних або перевірних зборів, а також деяких інших осіб, згаданих у ст. 401 КК; норми щодо статусу юридичних осіб належать до компетенції будь-якої організації, що визнається суб'єктом цивільного права; положення про державні органи діють щодо відповідних органів тощо.

Дія законів (нормативних актів) держави по ... Читати далі »
Переглядів: 2066 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Уряд Миколи Азарова

Представлення М. Я. Азаровим кандидатур на посади міністрів під час пленарного засідання Верховної Ради України 11 березня 2010 року

У́ряд Мико́ли Аза́рова — український уряд, сформований 11 березня 2010 року[1] коаліцією депутатських фракцій «Стабільність і реформи»[2] та окремих депутатів. (Згідно рішення Конституційного Суду України від 6 квітня 2010 року[3], таке формування уряду не суперечило статті 83 Конституції України (яка діяла до 1 жовтня 2010 року), згідно з якою Уряд може бути сформований тільки коаліцією депутатських фракцій: "У Верховній Раді України за результатами виборів і на основі узгодження політичних позицій формується коаліція депутатських фракцій, до складу якої входить більшість народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України" [4].)Зміст
1 Склад уряду
1.1 Віце-Прем'єр-Міністри
1.2 Міністри та керівники інших центральних органів виконавчої влади
1 ... Читати далі »
Переглядів: 1093 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Перелік центральних органів виконавчої влади України
 

Перелік центральних органів виконавчої влади України

9 грудня 2010 року Президент України оптимізував систему центральних органів виконавчої влади України.

6 квітня 2011 року Президент України додатково оптимізував систему центральних органів виконавчої влади України.

8 квітня 2011 року Президент України вніс зміну в Указ щодо додаткової оптимізації від 6 квітня.

18 липня 2011 року Президент України утворив Національне агентство України з питань державної служби, реорганізувавши Головне управління державної служби України.

Усіх керівників центральних органів виконавчої влади, відповідно до Конституції, призначає президент за поданням прем'єр-міністра.

Діяльність державних служб, агентств, інспекцій координує і спрямовує відповідний міністр, але не оперативно, а через нормативні акти .Зміст
1 Міністерства
2 Державні служби
3 Державні агентства
4 Державн ... Читати далі »
Переглядів: 4098 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Юриспруденція
 

Юриспруденція (лат. Jurisprudencia - праворозсудливість, лат. juris-prudentia - правознавство, від лат. Jus - право і лат. Prudentia - передбачення, розумність, мудрість) — комплексна наука, що вивчає сутнісні властивості держави і права; сукупність правових знань, практична діяльність юристів і система їхньої підготовки. Це система знань про об'єктивні закономірності (необхідності) і випадковості виникнення, розвитку і функціонування права і держави в їхній структурній розмаїтості, їхнє місце і роль у суспільному житті.

Юриспруденція - спеціалізована галузь знань у сфері суспільствознавства. Якщо суспільствознавство - галузь знань про суспільство взагалі, то юриспруденція - галузь знань про право і державу. Історично як самостійна галузь суспільствознавства юриспруденція виникла в Стародавньому Римі: наприкінці IV - початку III ст. до н.е. з'явився термін "юриспруденція", а до початку I століття до н.е. відбулося її оформлення як системи володіння нави ... Читати далі »
Переглядів: 1146 | Додав: Vivat_Jus | Дата: 08.11.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz