Юридична допомога
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Пошук

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 19:20

Головна » 2011 » Листопад » 14 » Повноваження щодо видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю
14:07
Повноваження щодо видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю


Повноваження щодо видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю


Відповідно до вимог статті 11 Закону України "Про нотаріат" Міністерство юстиції України здійснює видачу свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Департамент нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу – тел. (044) 486-40-74

Прийом осіб, які звертаються до Міністерства юстиції України з питань видачі свідоцтв:
вівторок з 14:00 до 16:00, четвер з 10:00 до 13:00.

Свідоцтво видається Міністерством юстиції України на підставі подання Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі (далі - управління юстиції), а у випадку успішного складання особою іспиту Вищій кваліфікаційній комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України (далі - Вища кваліфікаційна комісія нотаріату) - на підставі її рішення.

Документи щодо видачі свідоцтва розглядаються протягом п’ятнадцяти днів з дня їх надходження.

За результатами розгляду заяви щодо видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю приймається рішення: про видачу свідоцтва, про залишення заяви без розгляду, про відмову у видачі свідоцтва.

Подання управління юстиції або заява (у разі складання іспиту Вищій кваліфікаційній комісії нотаріату) про видачу свідоцтва залишаються без розгляду, якщо вони подані без документів, передбачених Порядком видачі свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю (наказ Міністерства юстиції України від 22.06.2009 № 1107/5 (зі змінами), про що Мін’юст повідомляє відповідне управління юстиції або заявника.

У разі надання повного комплекта документів та відповідності їх законодавству готується висновок про видачу свідоцтва, який є підставою для підготовки проекту наказу про видачу такого свідоцтва. На підставі наказу видається свідоцтво, яке підписується Міністром юстиції України за встановленою формою.

Свідоцтво підлягає реєстрації в Журналі реєстрації виданих свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю.
У випадках видачі свідоцтва на підставі подання управління юстиції свідоцтво надсилається до відповідного управління юстиції рекомендованим листом в дводенний строк з дня прийняття рішення про видачу свідоцтва. У разі видачі свідоцтва на підставі рішення Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату свідоцтво видається особисто заявнику або його представнику за довіреністю або надсилається заявнику рекомендованим листом в дводенний строк з дня прийняття рішення про видачу свідоцтва.


Свідоцтво є підставою для призначення на посаду державного нотаріуса або для реєстрації приватної нотаріальної діяльності.

У разі втрати або пошкодження свідоцтва, а також у разі необхідності внесення до нього виправлень видається повторне свідоцтво.

Повторне свідоцтво видається на підставі реєстраційного запису в Журналі за заявами осіб, щодо яких складено такий запис.

Рішення про відмову у видачі свідоцтва приймається у разі невідповідності поданих документів законодавству та у випадку, коли на момент звернення особи до Міністерства юстиції України виникли обставини, що перешкоджають одержанню свідоцтва:
втрата особою громадянства України;
набрання законної сили обвинувальним вироком суду;
набрання законної сили рішенням суду про визнання особи недієздатною, обмежено дієздатною або винесення ухвали про застосування до неї примусових заходів медичного характеру.

Рішення про відмову у видачі свідоцтва може бути оскаржене в суді у порядку адміністративного судочинства.

Документи, що подаються для одержання свідоцтва

Для одержання свідоцтва до Міністерства юстиції України подаються такі документи:
подання управління юстиції про видачу свідоцтва (у разі складання іспиту кваліфікаційній комісії нотаріату при управлінні юстиції);
заява про видачу свідоцтва з відміткою уповноваженої особи управління юстиції або Міністерства юстиції України щодо встановлення особи заявника;
витяг з протоколу засідання кваліфікаційної комісії нотаріату при управлінні юстиції або рішення Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату (долучається до документів Управлінням нотаріату та фінансового моніторингу юридичних послуг Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчу вального органу);
документ про внесення плати за видачу свідоцтва (квитанція, видана банком, або платіжне доручення з відміткою банку);
копія довідки про відсутність судимості;
копія диплома про повну вищу юридичну освіту;
копія трудової книжки;
фотокопія відповідних сторінок паспорта, які містять відомості про прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання.

Копії документів повинні бути засвідчені нотаріусом або уповноваженою особою управління юстиції, або Міністерства юстиції України, або в іншому порядку, встановленому чинним законодавством України.

Якщо особа складала кваліфікаційний іспит кваліфікаційній комісії нотаріату відповідного управління юстиції, вищезазначені документи подаються управлінням юстиції до Міністерства юстиції у дводенний строк з моменту їх надходження до головного управління юстиції.

У разі складання особою іспиту Вищій кваліфікаційній комісії нотаріату документи подаються особисто або надсилаються до Міністерства юстиції України.

Для одержання повторного свідоцтва до Міністерства юстиції України подаються такі документи:
заява з відміткою уповноваженої особи Міністерства юстиції щодо встановлення особи заявника;
документ про внесення плати за видачу повторного свідоцтва (квитанція, видана банком, або платіжне доручення з відміткою банку);
фотокопія відповідних сторінок паспорта, які містять відомості про прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання;
повідомлення в засобах масової інформації про втрату свідоцтва, довідка органів внутрішніх справ або оригінал свідоцтва, яке пошкоджене або в яке необхідно внести виправлення.

Плата за видачу свідоцтва про право на зайняття
нотаріальною діяльністю

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.1994 № 102 "Про розмір плати за видачу свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю" встановлено плату за видачу свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.), а за видачу повторного свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю – в розмірі 50 відсотків цієї суми (85 грн.).

Одержувач коштів за видачу свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю – Шевченківський РВДК м. Києва, п/р 31217299700011, назва банку – Банк УДК м. Києва, МФО 820019, ЄДРПОУ 26077968, код платежу 24020000.

Джерело - http://www.minjust.gov.ua/0/11758



Переглядів: 1079 | Додав: Vivat_Jus | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz